Fysiotherapie voor kinderen

Fysiotherapie voor kinderen is een vorm van fysiotherapie gericht op baby’s, kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar.

Fysio in Middelharnis | Fysiotherapie Moniek van Gilst (Goeree-Overflakkee)

Kinderen leren spelenderwijs. Zeker als ze iets leuk vinden en ze voldoende de mogelijkheid krijgen om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken.  Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek en de combinatie daarvan.

Bij sommige kinderen is er sprake van ontwikkelingsgerelateerde problematiek. De ontwikkeling kan vertraagd, bedreigd of afwijkend zijn. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Sommige kinderen hebben nu eenmaal meer oefening nodig om bepaalde vaardigheden te leren dan anderen. Naarmate het kind ouder wordt, zijn steeds meer vaardigheden nodig om aan de eisen van de omgeving te voldoen.

Problemen in het bewegend functioneren kunnen een belemmering vormen voor een goede ontwikkeling. Dat uit zich niet alleen in het bewegen maar ook in het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Hierdoor kan het kind moeite hebben met deelname aan zijn sociale omgeving. Bijvoorbeeld dat het kind niet mee kan komen op school, of dat hij wordt gepest. Veel meer dan bij volwassenen hebben we te maken met een voortdurende verandering op basis van groei en ontwikkeling. Dit speelt daarom een grote rol in de behandeling.

U wordt geholpen door Moniek van Gilst.

Fysiotherapie voor kinderen nodig?

Wacht niet langer en neem contact op met Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst. Wij adviseren u omtrent uw situatie. Bel ons op 0648078314 om een afspraak te maken. Onze deskundige fysiotherapeuten helpen u graag.