Sportfysiotherapie

Onze Sportfysiotherapie is speciaal voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten. Maar het is ook bedoeld voor mensen die op een andere manier een blessure hebben opgelopen en op dit moment niet in staat zijn meer te sporten.

Sportyfysio is ook uitermate geschikt voor mensen die bijvoorbeeld oefenen voor het lopen van een marathon maar niet precies weten hoe ze het best hier op voor kunnen bereiken, zonder blessures op te lopen.

Het is ook bedoelt voor mensen die graag zouden willen beginnen met sporten, maar bang zijn om een blessure op te lopen. Wij helpen u bij het aanpassen. Met onze speciale bewegingsprogramma’s helpen wij u verder.

Ook als u een chronische ziekte of handicap heeft, Fysio voor sporters.

Fysio in Middelharnis | Fysiotherapie Moniek van Gilst (Goeree-Overflakkee)

Onze sportfysiotherapeut helpt u wanneer u een blessure hebt opgelopen of juist overtraind hebt, en u zo snel mogelijk weer aan de slag wil.

Onze sportfysiotherapeuten begrijpen heel goed wat er tijdens sporten gebeurt en hoe u geblesseerd bent geraakt. Ze weten ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging kan zijn.

Daarom stemt fysiotherapie praktijk Moniek van Gilst het behandelplan of revalidatieplan helemaal aan u en uw sport aan. We bekijken naar uw motoriek en analyseren uw blessure. Onderdelen zoals uw coördinatie, maar ook uw snelheid, de lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden zoveel mogelijk in het programma opgenomen.

Sportfysiotherapie nodig in Middelharnis? Bel of maak een afspraak.

Wij kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals oefenprogramma’s met trainingsapparatuur. Maar ook behandelingen met braces of taping, mobiliserende technieken en diverse ondersteunende behandelapparatuur.  Wij trainen u sportspecifiek, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke (sport)niveau. Wij kunnen zelfs met uw eigen trainer overleggen over een trainingsschema. U zult merken dat u zich bij ons thuis voelt.

Om te blijven sporten en herhaling van sportblessures tegen te gaan kunt u onze fysiotherapeuten vragen om hulp.

Het is vooral geschikt bij sportblessures,maar ook als blessurepreventie advies of advies in uw keuze voor een bepaalde sport. Wij helpen u ook een betere beslissing te kunnen maken met sportmateriaal, sportkleding en schonen, en natuurlijk bij het opzetten en begeleiden van training programma’s.

Om te weten te komen of uw klachten die zijn opgelopen door het beoefenen van uw sport ook door fysiotherapie te verhelpen zijn, moeten we onderzoek doen tijdens de screening en of intake. Maar niets kan buiten uw eigen inzet heen om tot een positief resultaat te komen.

Eerst wordt er een afspraak gemaakt voor een persoonlijke screening. Dan wordt uw klacht uitgevraagd en wordt er gekeken of het nodig is over te gaan op sport fysiotherapie. Naarnaast wordt er vastgesteld of het wellicht alsnog verstandig is met uw klachten naar de huisarts te gaan.

Indien wij denken dat sportfysio bij uw klacht past, volgt er een intake en onderzoek + screening. Wij kijken dan naar de klacht en hoe deze is ontstaan. Daarnaast bekijken we of er eventueel andere lichamelijke problemen toe te schrijven zijn aan uw huidige klachten.

Dan wordt samen met u een behandelplan opgesteld, een prognose gegeven en een afspraak voor een (vervolg)behandeling gemaakt.

De huisarts of specialist kan u ook verwijzen. Er vindt dan geen screening plaats, dit heeft de verwijzend arts al gedaan. De werkwijze bij verwijzing is gelijk aan het bovenstaande na de screening.

Sinds 1 januari 2006 kunt u zonder verwijzing van de arts naar de fysiotherapeut (ook voor fysiotherapie aan huis). Toch zijn er een aantal zorgverzekeraars die in hun polisvoorwaarden hebben opgenomen dat u wel een verwijzing nodig heeft om de intake, onderzoek en behandelingen vergoed te krijgen. Voor aandoeningen die op de chronische lijst staan is altijd een verwijzing noodzakelijk net als voor aan huis behandeling.

Per 1 januari 2004 is fysiotherapie voor het grootste deel uit de basisverzekering gehaald. Dat betekent dat u in de meeste gevallen aangewezen bent op uw aanvullende verzekering voor fysiotherapie.

Zorgverzekeraars hebben verschillende polissen voor de aanvullende verzekeringen uitgegeven. Het is aanbevolen om na te gaan hoe u verzekerd bent en welke vergoeding voor fysiotherapie is opgenomen in uw eigen polis. Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars een contract gesloten en kunnen we de nota’s direct indienen bij hen. Is dit niet het geval dan ontvangt u de nota, die u zelf bij uw verzekeringsmaatschappij in kan dienen. De vergoeding daarvan is afhankelijk per zorgverzekeraar.

U wordt geholpen door Moniek van Gilst.

Sportfysiotherapie nodig?

Wacht niet langer en neem contact op met Fysiotherapiepraktijk Moniek van Gilst. Wij adviseren u omtrent uw situatie. Bel ons op 0648078314 om een afspraak te maken. Onze deskundige fysiotherapeuten helpen u graag.